علل كمرويي چيست؟ چرا در مدرسه و اجتماع كم رويي هستيد؟

۱۸ بازديد

براي پاسخ به سوال، چرا در مدرسه و اجتماع كم رويي هستيد؟ بايد ابتدا سوال علل كمرويي چيست؟ را پاسخ بدهم. از نظر روانشناسي  توجه داشته باشيد كه كمرويي يك ويژگي ارثي محسوب نمي شود بلكه در اثر روابط نادرست بين فردي در مراحل اوليه رشد در خانه و مدرسه پديدار مي شود. در متن زير به مواردي كه باعث ايجاد كمرويي مي شوند مي پردازيم.
علل كمرويي چيست؟كمرويي ناشي از ترسكم رويي ناشي از ترس عموما در زمان نوزادي شكل مي گيرد. مطالعات نشان مي دهد كه ترس در اين سن به دليل بودن كنار افراد غريبه شكل مي گيرد. 
آشنايي با افراد پس از شش ماهگي رخ مي دهد و در آن زمان مغز نوزاد براي تشخيص افراد رشد لازم را پيدا مي كند و ترسش از ديگران برطرف مي شود.
خانواده و فرزندان كمرومحيط خانواده، تجاربي كه كودك در سنين پايين به دست مي آورد و محيط مدرسه اصلي ترين نقش را در شكل گيري شخصيت دارند. در اين دوره كودك به رفتار والدين خود بسيار دقت مي كند و از آن ها الگو مي گيرد و زماني كه اين الگوها مضطرب باشند و روابط اجتماعي موفقي نداشته باشند بدون شك كودكان هم از آن ها الگو برداري مي كنند.
عامل ديگري كه ممكن است كودكان را به سمت كمرويي سوق دهد، كمال گرايي والدين است. انتظارات نامعقول والدين از فرزندانشان و مجبور كردن آن ها به حضور در موقعيت هاي اجتماعي، رفتار خصمانه، تهديد و حمايت هاي غير ضروري باعث بروز كمرويي در كودكان مي شود.
دوگانگي و تعارض در رفتارهاي والدين هم ممكن است باعث ايجاد كشاكش دروني در كودك و اختلال در رشد او شده كه در نهايت به اضطراب و كمرويي ختم مي شود.

علل كمرويي نشانه انزو و گوشه گيري كودكتاثير كم رويي بر تك فرزندان و فرزندان اول خانوادهكمرويي در ميان تك فرزندان و فرزندان اول خانواده بيش تر از ساير كودكان ديده مي شود. البته اين بدين معني نيست كه تمام تك فرزندان يا فرزندان اول خانواده دچار كمرويي مي شوند.
كمرويي در اين افراد زماني به وجود مي آيد كه والدين قادر نباشد، فرزندان را به شكل مناسب تربيت كنند. معمولا تك فرزندان يا فرزندان اول خانواده با افراد بزرگسال بيش تر از همسن و سالان خود در ارتباط هستند و در ارتباط با همسن و سالان خود مشكل دارند. 
معمولا والدين از تنها فرزند يا اولين فرزند خود توقعات بالايي دارند كه همين توقعات و اعمال فشار باعث ايجاد اضطراب و كمرويي در كودكان مي شود و كودك به مرور احساس ارزشمندي خود را از دست مي دهد.


مدرسه و تقويت كمروييمدرسه به عنوان اولين تجربه كودك از مكان هاي رسمي نقش اساسي درتقويت يا درمان كمروييدارد و متاسفانه در بسياري از موارد مشاهده مي شود كه كمرويي كودكان در مدرسه تقويت مي شود.
در غالب موارد سكوت مضطربانه كودك به عنوان يك ويژگي و صفت پسنديده محسوب مي شود و با تاييد هاي معلم يا سايرين تقويت مي شود. به طور مثال نمره انضباط بالا در مدارس معمولا به دانش آموزان كمرو تعلق مي گيرد.
تشويق هايي مانند اين كه معلم شخصي را ساكت و آرام بخواند و از بقيه هم بخواهد آنگونه باشند باعث مي شود كه كودك به يك شخصيت كاملا كمرو و منفعل تبديل شود.
علل كمرويي كودكموارد زير باعث ايجاد يا تقويت كمرويي در كودكان مي شود.
فشارهاي رواني،تهديد،رقابت هاي ناسالم،كمال جويي ها،تنبيه،تقويت روحيه تسليم پذيري كنترل كردن رفتارهاي كودكتوجه داشته باشيد كه اين رفتارها بيش تر زماني ديده مي شود كه كودك به دليل مشكلات عاطفي نياز به تاييد و تشويق معلم داشته باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علل كمرويي چيست؟ چرا در مدرسه و اجتماع كم رويي هستيد؟

عوارض کمرویی در کودکان می‌تواند عوارض جسمی و روانی مختلفی را به دنبال داشته باشد. این وضعیت ممکن است منجر به مشکلات فیزیولوژیکی مانند ضعف عضلات، مشکلات تعادل و هماهنگی حرکتی، کاهش مهارت‌های حرکتی و حتی مشکلات در حرکت‌های روزمره شود. کودکان ممکن است دچار مشکلات در حرکت و مکالمه شوند که می‌تواند تأثیرات جدی بر روند یادگیری و رشد آن‌ها داشته باشد. عوارض روانی نیز ممکن است در اثر کمرویی به وجود آید، از جمله افزایش استرس و اضطراب، کاهش اعتماد به نفس و افزایش احساسات ناامیدی و افسردگی.

 

به طور کلی، عوارض کمرویی در کودکان می‌تواند منجر به مشکلات گوناگونی در زندگی روزمره آن‌ها شود که نیازمند مراقبت و درمان مناسب است. برای کنترل و مدیریت عوارض کمرویی، تشخیص دقیق و به موقع و شروع زودهنگام برنامه‌های توانبخشی و مشاوره‌های روانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا به کودکان کمک شود تا با مشکلات خود مقابله کنند و به حالت بهتری برسند.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.