اصول تربيت فرزندان بر اساس مطالعات مراكز مشاوره كودك چيست؟

۱۸ بازديد

اصول تربيت فرزندان بر اساس مطالعات مراكز مشاوره كودك چيست؟
تربيت و تعليم نوعي هنر مي باشد و براي اينكه به تربيت و تعليم درستي دست يابد بايد فرد در چهارچوب خاصي عمل كند.
تربيت تنها به خانواده ربط ندارد و عوامل ديگري مانند جامعه، مدرسه و شخصيت فرد نيز در تربيت فرد دخالت دارد.
براي شكل گيري تربيت اگر خانواده و مدرسه باهم هماهنگ باشند نقش آن ها در تربيت پررنگ خواهد بود و مي توانند اثر جامعه را كمرنگ كنند و علاوه بر اين ها وراثت و ژن هاي مختلف مي تواند در شكل گيري شخصيت و نوع تربيت فرد اثرگذار باشد.
بر اساس مطالعات انجام شده در زمينه كودك بايد تربيت به درستي انجام شود و تربيت نياز به تلاش، برنامه ريزي و استفاده از فرصت ها دارد.
براي تربيت فرزند بايد پدر و مادر از هر لحظه زندگي خود استفاده كنند تا به خوبي بتوانند مسائل تربيتي را به كودك خود بياموزند، كودكان توانايي زيادي براي شكوفا شدن دارند و بيشتر مواقع پدر و مادر محدوديت هايي را ايجاد مي كنند و يا كلماتي را استفاده مي كنند كه جلوي پيشرفت كودك خود را مي گيرند و اجازه نمي دهد استعدادهاي كودكش شكوفا شود.
در اين مقاله اصول تربيت فرزندان را بررسي مي كنيم و نكات مهم را مورد مطالعه قرار مي دهيم.
اصول تربيت فرزندان – هماهنگي پدر و مادرپدر و مادر دو ركن اصلي و مهم براي تربيت فرزندانشان هستند آن ها بايد با يكديگر هماهنگ باشند و به ديگران اجازه ندهند تا در تربيت فرزندشان دخالتي داشته باشند.


والدين بايد هماهنگي قوي داشته باشند و نگذارند حتي نزديك ترين اشخاص خانواده مانند خواهر و برادر بزرگ تر، مادربزرگ ها و پدر بزرگ ها در تربيت فرزندشان دخالت كنند.
هماهنگ بودن پدر و مادر بسيار اهميت دارد اگر زماني يكي از والدين سست عمل كند و ديگري بسيار جدي باشد در اين صورت فرزند ممكن است به سمت يكي از آن ها كشيده شود و در تربيت فرزند مشكلاتي به وجود آيد.
اما اگر پدر و مادر با يكديگر هماهنگ بوده و نسبت به تربيت كودكشان به يك نتيجه واحد رسيده باشند مي توانند فرزند با ادبي را تحويل جامعه بدهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اصول تربيت فرزندان بر اساس مطالعات مراكز مشاوره كودك چيست؟

روش‌ روانشناسی در تربیت فرزند به عنوان یکی از اصولی‌ترین و مهم‌ترین حوزه‌های روانشناسی مورد توجه قرار گرفته است. این روش‌ها بر اساس مطالعات علمی و تجربی تأسیس شده‌اند و به والدین کمک می‌کنند تا در تربیت فرزندانشان مؤثرتر عمل کنند. یکی از روش‌های روانشناسی معروف در تربیت فرزند، روش تقویت رفتار است. این روش بر اساس ایده انگیزش و تقویت رفتارهای مثبت فرزندان متمرکز است. والدین با تشویق و تمجید از رفتارهای مثبت فرزندان، آن‌ها را برای ادامه آن رفتارها تشویق می‌کنند و این می‌تواند به تقویت خودکنترلی، اعتماد به نفس و همکاری فرزندان منجر شود.

 

در مقابل، روش‌های تنبیه و ترس‌آور در تربیت فرزندان به‌طور کلی توصیه نمی‌شود. این روش‌ها ممکن است باعث ایجاد استرس و افزایش انگیزه منفی در فرزندان شوند و برای اثرگذاری مثبت در بلندمدت کافی نباشند. بنابراین، استفاده از روش‌های مثبت تربیتی که بر پایه انگیزش، تقویت رفتارهای مثبت و ارتقای ارتباطات خانوادگی مبتنی هستند، بهترین گزینه برای تربیت سالم و موفق فرزندان است.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.