درمان استرس در ميانسالي، بسياري از مردم در دهه ۴۰ و ۵۰ زندگي خود بحران ميانسالي را به دلايل استرس و اضطراب را تجربه مي كنند، اما اين اضطراب ها هميشه منجر به رفتار كليشه اي مانند فرار از مسئوليت و رفتارهاي پرخطر نمي شود.
بحران ميانسالي چيست؟اصطلاح «بحران ميانسالي» توسط اليوت ژاك، روانكاو كانادايي در سال ۱۹۶۵ ابداع شد. از آن زمان، روزنامهنگاران، محققان و رسانههاي اجتماعي آن را رواج دادند.
تحقيقات در مورد چالش هاي ميانسالي در گذشته بر روي زيرمجموعه كوچكي از جمعيت (مردان سفيدپوست تحصيل كرده دانشگاهي) انجام شده است.
اما خوشبختانه تحقيقات اخير شروع به تمركز بر روي عوامل استرس زايي مي كند كه زنان،رنگين پوستان و افراد كم درآمد در سال هاي مياني زندگي با آن مواجه مي شوند.
نتيجه تحقيقات نشان مي دهد كه انتقالهاي عظيمي براي بسياري از افراد ۴۰ و ۵۰ ساله اتفاق ميافتد كه تأثير عميقي بر زندگي و انتخابهاي زندگي آن ها ميگذارد.
به عبارت ديگر بحران در دوران ميانسالي را به عنوان مشكلات سلامت رواني يا جسمي ناشي از عوامل استرس زا در دوران ميانسالي در نظر گرفت.
علت استرس در ميانسالي چيست؟افراد در طول ميانسالي بر اساس ژن، تجربيات، وضعيت اجتماعي-اقتصادي، نژاد و جنسيت خود با استرس هاي مختلفي مواجه مي شوند.
نانسي وودز، رئيس دانشكده پرستاري UW، يك مطالعه در سياتل را در مورد چالشهايي كه زنان در ميانسالي با آن مواجه ميشوند انجام داد و دريافت كه اكثر زنان استرس را به دليل انتقالهاي بيولوژيكي، رواني و اجتماعي تجربه ميكنند.
مطالعه وودز نشان داد كه مشكل بسياري از زنان در ميانسالي ايجاد تعادل بين چالشهاي زندگي با امور مالي، سلامت، روابط، شغل و غيره بوده و در عين حال تغييرات بيولوژيكي و گذار يائسگي را نيز پشت سر ميگذارند.
عوامل استرس زاي بيولوژيكي و هورمونيتغييرات بيولوژيكي عمده و اساسي در ميانسالي زماني كه افراد در دوران پيش از يائسگي قرار مي گيريد رخ مي دهد.
هر زن يائسگي را كمي متفاوت تجربه مي كند، اما همه آن ها تغييراتي را در بهزيستي عاطفي و سلامت جسماني مشاهده مي كنند كه در زندگي روزمره آن ها منعكس مي شود.
در دوران يائسگي، هورمون هاي استروژن، پروژسترون و تستوسترون در نوسان هستند.
براي بسياري از افراد، اين مي تواند منجر به علائم مختلفي مانند گرگرفتگي، نوسانات خلقي، افسردگي، انگيزه پايين، انرژي كم، خشكي واژن، ناراحتي فيزيكي و اختلال در خواب شود. (با اين حال، برخي افراد خوش شانس، علائم كمي خواهند داشت يا هيچ علائمي را تجربه نمي كنند.)
ساير نگرانيهاي سلامت نيز در دهههاي ۴۰ و ۵۰ زندگي بروز ميكنند، مواردي مانند سرطان سينه و تخمدان، ظهور ديابت نوع ۲، فشار خون بالا و ساير بيماريها به نوبه خود مي تواند بر سلامت روان شما تأثير بگذارد.
تغيير در سلامتي ما ميتواند بر خلق و خو، اضطراب و بهزيستي تأثير بگذارد.
تاثير استرس بر بدنتاثير استرس بر بدن | ۱۳ آسيب استرس و فكر زياداسترس هاي رواني و اجتماعي عوامل استرسزاي اجتماعي متفاوت هستند، اما ميتواند شامل مراقبت از كودكان، مراقبت از والدين سالخورده، مرگ عزيزان، مشكلات روابط يا زناشويي، طلاق، تغيير شغل و زير سوال بردن هويت باشد. مشكلات مالي و كمبود منابع ضروري مانند حمايت ديگران نيز مي تواند اين عوامل استرس زا را تشديد كند.
نشانه هاي تجربه بحران ميانسالي هستيداسترس در طول زندگي رخ مي دهد، اما افزايش عوامل استرس زا در دهه ۴۰ و ۵۰ سالگي مي تواند به دشوار باشد.
ميانسالي بهويژه براي زنان مانند يك طوفان كامل است. نشانههاي بحرانهاي ميانسالي ميتواند متفاوت اما برخي از شاخصها عبارتند از احساس افسردگي يا اضطراب، انگيزه پايين، مشكل در خوابيدن، سؤالات هويت يا هدف، احساس غرق شدن يا نارضايتي.
بحران ميانسالي
راههاي مقابله با بحران ميانساليبهترين راه براي مقابله با استرس ميانسالي بستگي به اين دارد كه چه چيزي باعث آن شده است، بنابراين گام اول شناسايي عامل اضطراب مي باشد.
مراقبت از خود، يك برنامه ورزشي، استفاده از دارو، مراجعه به مشاوره، صحبت با عزيزان و موارد ديگر همه واقعاً بايد در زندگي زنان وجود داشته باشد تا بتوانند اين بحران را به سلامت پشت سر بگذارند.
اگر نگران استرس يا بحران ميانسالي هستيد، به مشاورمراجعه كنيد. آن ها مي توانند سلامت روان شما را ارزيابي و سطح هورمون هاي شما را بررسي كنند و به شما در يائسگي كمك كنند، به ياد داشته باشيد كه كمك گرفتن از متخصص هميشه بهترين راه مي باشد.
منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان تضميني استرس در ميانسالي