علت اختلافات و مشكلات خانوادگي چيست؟

۱۱ بازديد

علت اختلافات و مشكلات خانوادگي چيست؟
مسئله اختلاف امري طبيعي است و در هر خانواده اي وجود دارد علت اين اختلافات مي تواند تفاوت عقيده و ديدگاه اعضاي خانواده باشد.
گاهي اوقات ممكن است سوء تفاهم ها باعث اختلاف و درگيري اعضاي خانواده شود.
هيچ كس نمي تواند صد در صد جلوي اختلاف و درگيري را بگيرد تا حدي اختلاف و درگيري طبيعي است و جاي نگراني ندارد.
اما اگر اختلاف و درگيري باعث برخوردهاي پرخاشگرانه شود بايد براي حل و برطرف كردن آن تلاش كرد.
 اختلافات و مشكلات خانوادگي رايجاختلافات ممكن است در هر خانواده‌اي اتفاق بيافتد و اين امري كاملاً طبيعي است مثلاً اختلاف بين والدين، اختلاف بين والدين و فرزندان و بين خواهر و برادر نمونه‌اي از اين اختلافات مي‌باشد.
اما آنچه كه داراي اهميت است اين است كه چگونه با اين اختلافات برخورد كنيم؟
براي برطرف كردن اين اختلافات بايد مهارت هاي ارتباطي مناسبي داشته باشيم.
اختلاف بين والدينيكي از مهم ترين اختلافات، اختلاف والدين است كه مي تواند به دليل مشكلات مالي، اختلاف عقيده و مسائل تربيت فرزندان باشد.
اگر دعواي بين والدين زياد باشد تاثير نامطلوبي بر فرزندان مي گذارد به خصوص اگر فرزند كوچكي در خانه باشد زيرا اين فرزندان آسيب بيشتري مي بينند.
فرزنداني كه شاهد دعوا و درگيري بين والدين هستند دچار افسردگي، اضطراب و پرخاشگري مي شوند و همچنين ممكن است است والدين خود را الگو قرار داده و با همسالان خود درگير شوند.
دعواي والدين و فرزندانممكن است گاهي دعواهاي شديدي بين والدين و فرزندان رخ دهد كه باعث استرس شود.


دعواي بين والدين و فرزندان در دوران نوجواني بيشتر است چرا كه در اين سن وسال نوجوانان علاقه به استقلال دارند و دوست دارند از خانواده جدا شوند و هويتي مستقل داشته باشند اما اگر والدين اين نوجوانان تمام رفتارهاي فرزندشان را كنترل كنند و رفتاري نادرست از خود نشان دهند مانع استقلال فرزندشان مي شوند.
همچنين گاهي والدين به هنگام دعوا به تحقير و سرزنش فرزندان مي پردازند كه تاثير منفي روي آن ها مي گذارد و باعث كاهش عزت نفس آن ها مي شود.
اگر والدين به دعوا با يكي از فرزندان بپردازند ساير فرزندان هم دچار آسيب مي‌شوند زيرا آن ها فكر مي‌كنند كه شما تمام توجه خود را معطوف به او كرده‌ايد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت اختلافات و مشكلات خانوادگي چيست؟

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.